Menu Close

Respublikinis projektas „Pajudėkime kitaip“

Projekto tikslas – ugdyti įprotį sportuoti su inovatyviomis priemonėmis, formuoti pozityvų požiūrį į aktyvią gyvenseną, skatinti garbingo varžymosi idėją. Stiprinti vaikų fizinę sveikatą, naudojant inovatyvias, netradicines priemonės.

Grupėse, lauke ir kitose aplinkose vaikai atlikto įvairias fizinio aktyvumo veiklas, kuriose galėjo laisvai judėti, veikti; pasitelkiant netradicines (fizinio ugdymo priemones ir idėjas) buvo sudarytos sąlygos vaikams ugdytis problemų sprendimo, mokėjimo mokytis, fizinio aktyvumo ir kt. įgūdžius bei gebėjimus.

Daugiausia sportinės veiklos vyko grupės aplinkoje. Bokštelių pagalba pasižymėjome įvairias ribas – „ledo arena“, estafetės. Kilimėlių pagalba, vaikai čiuožinėjo „ledo arenoje“, tuomet žaidė ledo ritulį, naudodami lazdas ir lengvą kamuolį. Ypač smagu buvo aktyviai šokinėti per kliūtis, bei masažuoti padus, einant per virvę. Didelio vaikų susidomėjimo ir smagumo sulaukė bokso kriaušė, visi norėjo išbandyti savo jėgas ir „išsikrauti“. Aktyviai sukome lankus, bandėme sukti ir ant rankos, tačiau treniruotis reikia dar ir dar. Su kamuoliais žaidėme įvairius judriuosius žaidimus. Naujoji sportinė priemonė – kamuolys gėlė – patraukė visų vaikų dėmesį. Kuo smarkiau kamuolys sviedžiamas, tuo didesnė galimybė, kad išsiskleis gėlė. Vieną popietę paskyrėme įvairių statinių kūrybai iš didelių kaladžių. Puiki veikla, reikalaujanti daug fizinės ištvermės.

Mokytoja Ilona Kondrackienė